دستورالعمل آموزشی دانشگاه رازی در نیمسال اول ۱۳۹۹-۱۴۰۰

دکتر علی سلیمی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی، دستورالعمل جامع آموزشی دانشگاه در نیمسال اول ۱۳۹۹-۱۴۰۰ را به شرح ذیل اعلام کرد:

«به دنبال شیوع همه‌گیری کوئید ۱۹ در اواخر بهمن ۱۳۹۸ (تقریبا همزمان با آغاز نیمسال تحصیلی ۹۸-۹۹)، دانشگاه رازی نیز همانند دیگر دانشگاه‌های کشور، بلکه جهان با تعطیلی موقتی روبه‌رو شد. در آغاز این بحران چند گزینه فرارو بود: تعطیلی نیمسال تحصیلی، ادامه نیمسال به‌صورت حضوری و ادامه نیمسال به‌صورت غیر حضوری. طبیعتا حالت نخست به سبب آثار منفی‌ای که هم بر نهاد علم و هم بر سرنوشت دانشجویان و کل جامعه ایجاد می‌کرد، گزینه مطلوب دانشگاه نبود. حالت دوم نیز به‌سبب در اولویت بودن سلامت دانشجویان، استادان و کارکنان، امکان تحقق نداشت؛ بنابراین مطلوب‌ترین گزینه برای پیگیری، ادامه نیمسال تحصیلی به‌صورت غیر حضوری بود. در آغاز مقرر شد مدرسان گرامی بر بستر پیام‌رسان‌های مجاز و درج محتوای درسی در صفحات شخصی خود، تعطیلی دو هفته‌ای ایجادشده را در ایام تعطیلات نوروز جبران نمایند. همزمان اقدامات لازم برای ارتقای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری سامانه مدیریت آموزش مجازی (LMS) که از پیش خریداری شده بود، صورت گرفت و دانشگاه توانست رسما از هفته پایانی فروردین، آموزش مجازی را به‌شکلی منسجم آغاز کند. با توجه به تداوم وضعیت قرمز در استان کرمانشاه، امتحانات پایان‌ترم نیز بر بستر همان سامانه و با اختیار و انتخاب استادان گرامی برگزار گردید و درس‌های عملی و آزمایشگاهی نیز در تابستان ۹۹ حتی‌المقدور به‌شکل غیر حضوری و در موارد اجتناب‌ناپذیر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به‌گونه حضوری تشکیل شد.

الف) مقررات آموزشی

با عنایت به اینکه برابر پیش‌بینی‌های مراجع ذی‌صلاح، نیمسال اول سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ نیز این بیماری همچنان در سطح جامعه شیوع خواهد داشت، پیرو پیشنهادهای اعلام‌شده از جانب وزارت علوم، به‌ویژه تاکید مقام عالی وزارت بر حضور همکاران در محل کار، نیمسال یادشده با ترکیبی از حالت حضوری و غیرحضوری برگزار خواهد شد. در عین حال با توجه به مشکلاتی که همکاران گرامی در نیمسال گذشته در ارائه کلاس‌های خود از محیط خارج دانشگاه داشتند، فراهم آمدن امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مناسب در دانشکده‌ها، به‌ویژه وجود اینترنت با سرعت و پهنای مناسب و حضور کارشناسان فناوری اطلاعات برای رسیدگی فوری به مشکلات احتمالی، ایجاب می‌کند همکاران گرامی کلاس‌های خود را در محل کار خود در دانشکده‌ها برگزار نمایند. با عنایت به این نکات، توجه به مقررات زیر ضروری است:

1. آغاز رسمی نیمسال جدید تحصیلی، شنبه ۲۹ شهریورماه ۱۳۹۹ خواهد بود.
  2. کلاس‌های دانشجویان ورودی ۱۳۹۹ پس از اعلام نتایج سازمان سنجش و انجام فرایند ثبت‌نام آغاز خواهد شد.
  3. شیوه آموزش برای دانشجویان مقطع کارشناسی، به‌صورت غیر حضوری (مجازی) خواهد بود.
  4. به منظور آشنایی دانشجویان نوورود مقطع کارشناسی با محیط‌های آموزشی و دانشگاهی و بنا بر تاکید وزارتخانه مبنی بر حضور حداقل یک تا دو هفته‌ای این دانشجویان در دانشگاه‌ها، به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که گروه‌های آموزشی با زمان‌بندی و به‌طور متناوب پذیرای حضوری این دانشجویان باشند.
  5. سامانه رسمی دانشگاه برای برگزاری کلاس‌های مجازی، «سامانه مدیریت یادگیری الکترونیکی (LMS)» است.